Zajímavosti z výživy

Jak podpořit imunitu? Nezapomeňte na vitamin D!

Správnou funkci naší imunity můžeme podpořit mimo jiné i dostatečným příjmem vitaminu D. V době omezení pohybu venku je pak důležité zaměřit se na příjem "déčka" z potravin. Jaké jsou na vitamín D bohaté?

Potraviny a letní horka - na co si dát pozor?

V letních horkých dnech na nás číhají akutní rizika v podobě nákaz z potravin. Teplé počasí je ideální pro množení bakterií, které nám pak způsobí značné nepříjemnosti a dokážou zkazit i několik dní dovolené.

Mindful eating aneb jak jíst všímavě a s radostí

Kdy naposledy jste zažili situaci, že jste jedli a … nic víc? Žádná televize, žádný počítač, žádné hovory, žádné myšlenky na práci, žádný spěch. Jen vy a jídlo, které jste si vychutnali od začátku až do konce.

Zdravé slazení. Existuje vůbec?

Dnešní doba nabádá k omezování klasického bílého cukru. V dobré víře pak místo něj používáme jeho různé alternativy, které údajně mají být zdraví prospěšnější. Často je to ale krok „z louže pod okap“.

Proč jsou jarní detoxikace nesmyslné?

Říkáte si, že by to po zimě chtělo nějaký detox? A co kdybychom vám řekli, že detox je jedním z nejčastějších a nejzakořeněnějších mýtu, které ve výživě najdeme? Je to tak! Zdravý organismus totiž detoxikuje i bez našich zásahů v jednom kuse.

Zdravým jídelníčkem proti nespavosti

Kvalita naší stravy výrazně ovlivňuje nejen naši fyzickou zdatnost, ale i tu duševní. Jednou ze zásadních oblastí, na kterou má vliv, je i spánek. Nedostatečná či špatná výživa může být jedním z faktorů podílejících se na poruchách spánku.

Nejbližší plánované akce


Jediný letní online kurz! Hubněte s podporou odborníka, ve skupině a online odkudkoliv! Za pomoci osvědčené metodiky.


V tomto kurzu se navíc k teorii a psychologické podpoře přidává i možnost zdravého pohybu v krásných Letenských sadech v Praze.