Sedíte v kuchyňce u stolu, jíte pomalu, klidně a vychutnáváte si vyvážené jídlo, které jste si doma připravili… Ideální, že? Pojďme ale udělat střih do reality běžného pracovního dne!
Problémem je, že sladkosti milujeme a zároveň si je při hubnutí odpíráme. Tím se dostáváme do stresu, který zajídáme sladkým, a tak to jde stále dokola.
První jídlo nového dne bychom neměli odbýt. Naopak! Snídaně nás totiž může ovlivnit po zbytek dne, proto bychom si na jejím složení měli dát záležet...
Svačiny nemusí být nezbytnou součástí jídelníčku. Pokud totiž máme jídelníček správně sestavený a stačí nám tři hlavní jídla denně, aniž bychom pociťovali hlad, bez svačin se obejdeme. Většině z nás však tři hlavní jídla nestačí a aspoň jednu svačinu do j
Názory v oblasti výživy jsou někdy tak rozporuplné, že lidé tápají, kde je pravda. Týká se to i frekvence jídla, tedy kolikrát denně jíst a jaké pauzy by měly být mezi jídly. Někteří nutriční poradci striktně doporučují jíst 5x, někdy až 7x denně, nejnově
Cílem je naučit se sestavit si aktivně jídelníček, kdy budete přijímat optimální množství energie ve vhodné skladbě.
Vláknina je směs pro člověka nestravitelných nebo jen částečně stravitelných polysacharidů, to ale neznamená, že nám nic nepřináší a není nutné ji konzumovat. Je tomu přesně naopak. Vláknina je jednou ze složek jídelníčku, která pozitivně působí na náš zd
Ve světě již bylo vymyšleno tisíce diet, kdy často jedna popírá druhou. Všeobecná shoda panuje minimálně mezi odborníky v tom, že pokud chceme hubnout, musíme docílit negativní energetické bilance.
Často doporučovaný návod na hubnutí slušně řečeno "nejez" se nezakládá vůbec na pravdě. Při hubnutí se nemusí a ani nesmí hladovět.
Bílkoviny jsou při hubnutí nepostradatelným pomocníkem. Díky optimálnímu příjmu v kombinaci s pohybovou aktivitou si díky nim udržíte svalovou hmotu a hubnout budete převážně tuk.