Hubnout, nebo nehubnout o Vánocích (to je oč tu běží)

10.12.20 20:24

Vánoce jsou bezpochyby jedním z nejoblíbenějších období v roce. Možná ale ne pro každého. Ze zkušenosti můžeme říct, že v člověku, který se potýká s kilogramy navíc, a snaží se hubnout, mohou vánoční svátky vzbuzovat rozporuplné pocity...

Pohyb o Vánocích versus vanilkové rohlíčky – kolik jich spálíte, když se hýbete?

04.12.20 12:59

Vánoce jsou za dveřmi, a jak jistě víte, je potřeba být i v tomto čase pohybově aktivní a neprolenošit celé svátky u pohádek s cukrovím na dosah ruky.

Vrací se ke mně staré oblečení a užívám si pocity úspěchu, říká Pavla, která zhubla díky online kurzu 8 kg

01.12.20 16:18

Doba koronavirová přesunula naše tradiční, STOBí, skupinové kurzy zdravého hubnutí do online prostředí. Pavla je jednou z desíti účastnic online hubnoucího kurzu, během kterého dámy společně zhubly 47 kilogramů!

7 rad, jak na podzim posílit imunitu

25.11.20 11:13

Imunitu bychom si měli sice hýčkat celoročně, v podzimních měsících, které jsou tradičně plné nemocí a nepřízně počasí, si však naši pozornost zaslouží dvojnásobně. Čím vším můžeme naši imunitu podpořit.

Jak psychicky zvládat druhou vlnu koronaviru?

10.11.20 12:45

Stres patří k životu, to však neznamená, že si s ním každý dokáže dobře poradit. Obzvláště stresující jsou pak pro nás situace, které jsou nepředvídatelné – nevíme, kdy skončí, a nemůžeme je sami nijak ovlivnit. Jako třeba probíhající pandemie.

Jídelníček po bariatrické operaci: hlavní zásady a užitečné tipy

01.11.20 15:27

Stravování po operaci, při které dochází ke zmenšení žaludku nebo jinému zákroku v rámci bariatrické chirurgie, vypadá jinak než jídelníček před operací. A měl by se změnit ideálně natrvalo, aby byl efekt operace co nejlepší a nejtrvalejší.

Bariatrické operace probíhají většinou laparoskopicky. Co dalšího byste měli vědět?

01.11.20 14:51

Základní informace k průběhu bariatrické operace se dozvíte v rámci předoperační přípravy. Lékař, který vás bude operovat, vám vysvětlí, jak daný typ operace probíhá, řekne vám, jak dlouho budete na operačním sále i co se bude dít bezprostředně po operaci

Co se děje před bariatrickou operací?

01.11.20 14:45

Příprava na bariatrickou operaci probíhá v centru pro chirurgickou léčbu obezity. Na tomto pracovišti se dostanete do rukou zkušených lékařů různých specializací, podstoupíte předoperační vyšetření a podle doporučení šitých na míru zahájíte předoperační p

Můžu jít na bariatrickou operaci?

01.11.20 14:34

O operační léčbu obezity se zajímá řada dospělých, kteří mají dlouhodobé problémy s obezitou. Mnohdy si ale nejsou jisti, zda je pro ně bariatrická operace vhodná a kdo o tomto způsobu léčby obezity rozhoduje.

Bariatrická chirurgie v kostce

01.11.20 14:08

S tématem obezity a hubnutí úzce souvisí bariatrická chirurgie, jinak řečeno operační léčba obezity. Vysvětlíme, o jaké zákroky se jedná, proč se provádějí a u kterých osob připadají v úvahu.

Setkání obezitologů z celé Evropy v Praze

Tento týden se sjíždí do Prahy tisíce odborníků z celé Evropy, aby se zamysleli nad tím, proč procento obézních stále narůstá a hledali řešení.

Nejbližší plánované akce


Pojďte si užít jediný kurz v Praze, který se bude konat ještě před Vánocemi a to v nádherných prostorách Contemporary v Národním domě na Vinohradech.


Hubněte ONLINE, ve skupině, a přesto z pohodlí domova! Za pomoci osvědčené metodiky.