Výživa a aplikace výživových znalostí do praxe

Termín: 18.03.2022 - 20.03.2022

Cena celého kurzu: 4990 Kč

Lektor/ka:
Lenka Vymlátilová
lenka.vymlatilova@seznam.cz
775 617 340

Cvičitel/ka: Eva Chocenská

Upřesnění místa:
www.marianeum.cz
Máchova 7
Praha 12000
Zobrazit na mapě

Průměrné hodnocení: 4.68
Hodnotilo: 19 uživatelů
Výživa a aplikace výživových znalostí do praxe již skončil a nelze jej tedy objednat

Termíny kurzu

DenČasDatum
Pátek13:00 - 19:0018.03.2022

Školení probíhá v pátek (13–19 hod.), v sobotu (9–19 hod.) a v neděli (9–16 hod.). 


Výživa při hubnutí, víme jak na to!

Třídenní školení je zaměřené na základy racionálního stravování, nastavení redukčního a udržovacího jídelníčku. Dozvíte se, s jakými chybami v jídelníčcích klientů se nejčastěji setkáváme a jak je pomáháme napravit. Seznámíme vás s různými mýty a výživovými směry nebo s tím, proč není efektivní předepisovat přesné jídelníčky.

A především vám dáme praktické rady a pomůcky, jak informace z výživy srozumitelně a zábavně předat klientům.


Chcete se stát lektorem STOBu a používat naši metodiku? Pak je třeba absolvovat kompletní třímodulové školení pro lektory STOB. 

>> Informace a přihlášky na školení lektorů STOB najdete zde <<

V čem se naše školení liší od jiných výživových kurzů?

Naší specializací je od roku 1990 zdravé hubnutí bez striktních diet a doplňků, a proto se teoreticky i prakticky budeme celé tři dny věnovat pouze zásadám racionálního stravování, problematice hubnutí a udržení úbytků. Jiné výživové kurzy nejsou tak úzce specializovány na problematiku hubnutí a udržení hmotnosti.

Metodika STOB není založena na dietách, ale na postupné změně životního stylu. Učíme klienty, jak si sestavit jídelníček z běžných potravin a jak u nových návyků dlouhodobě vydržet.

Informace jsou založeny na mnoholetých zkušenostech i vědeckých podkladech, ale předáváme je srozumitelně i pro výživové neodborníky. Kurz je nabitý nejen teorií, ale především praxí tak, aby si i odborníci z oboru odnesly cenné rady do své praxe.

Pilířem metodiky STOBu je práce s psychikou, zúčastnit se můžete také školení Psychologie hubnutí a aplikace znalostí do praxe.


Program školení

Pátek 18. 3. 2022 (13–19 h)

  • 13–14 h Úvod do problematiky léčby obezity
  • 14–15 h Typický profil klienta s obezitou, jeho zdravotní problémy a jak je korigovat stravou
  • 15–15:40 h svačina, pauza, měření složení těla 
  • 15:40–17 h Analýza složení těla a metody zhodnocení výživového stavu
  • 17:20–19 h Jaké jsou druhy redukčních diet? Trendy, diety a medicínské postupy (například ketodiety, IF, FODMAPs, detoxikace apod.) 

Sobota 19. 3. 2022 (9–19 h)

  • 9–11 h Principy trávení a vylučování, střevní mikrobiom, metabolismus
  • 11:30–13:15 h Makroživiny (bílkoviny, tuky, sacharidy) a mikroživiny (vitamíny, minerální látky, fytonutrienty)
  • 13:15–14 h oběd  
  • 14–15 h cvičení v parku
  • 15:15–16:05 h Pohybová aktivita pro osoby s kily navíc
  • 16:30–17:30 h Pitný režim, Potravinové skupiny a jejich význam ve výživě
  • 17:30–18 h Čtení potravinových obalů
  • 18:30–19 h Kulinární úpravy vhodné při hubnutí

Neděle 20. 3. 2022 (9–16 h)

  • 9–10 h Jak nastavit příjem energie a trojpoměr živin v redukčním jídelníčku
  • 10–12 h Plánování a vyhodnocování jídelníčku pomocí nutričního programu Sebekoučink
  • 12–13 h Jaké jsou nejtypičtější chyby v jídelníčcích a jak je pomoci klientům řešit?
  • 13–14 h oběd, pauza 
  • 14–16 h Praktický nácvik hodnocení jídelníčku a předání zpětné vazby klientovi, stabilizace hmotnosti

Občerstvení bude zajištěno.


V ceně školení jsou zahrnuty i praktické materiály – brožurky, Kniha Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí, přístup do programu Sebekoučink na 3 měsíce, záznamové archy a další praktické pomůcky pro práci s klienty.


Kdo vás školením provede?

Ing. Lenka Vymlátilová

 

Lenka vystudovala obor Chemie a technologie potravin na VUT v Brně. Absolvovala řadu výživových i psychologických kurzů.

Pracovala v soukromé analytické laboratoři, kde zkoumala toxické látky ve vodách a v potravinách a na Mendelově univerzitě v Brně, kde pracovala v laboratoři a podílela se na výuce předmětů Toxikologie potravin, Mikrobiologie potravin a Funkční potraviny. Od roku

2009 je lektorkou kurzů zdravého hubnutí a od roku 2018 pracuje pro společnost STOB, má výživovou poradnu v Brně a organizuje kurzy nordic walking.

Lenka vám předá především své bohaté, praktické zkušenosti a dozvíte se, jak učit výživu zábavně a srozumitelně.

 

Mgr. Eva Chocenská

 

Eva je nutriční terapeutka s dvacetiletou praxí a známá tím, že kromě složení stravy klade důraz na příjemné prožívání života.

Eva pracuje v Thomayerově nemocnici na pozici nutriční terapeut se zaměřením na poruchy příjmu potravy, výživu při epilepsii, redukci hmotnosti a další metabolická a interní onemocnění. Absolvovala i řadu psychologických kurzů. Od roku 2019 vede kurzy zdravého hubnutí se STOBem v Praze.

Je spoluautorkou čtyř publikací: Nutriční terapie (2011), Průvodce pacienta onkologickou léčbou (2012), Ketogenní dieta (2013) a Výživa pacientů s lymfomem (2015).

 

Ing. Hana Pávková Málková

Hanka je dcerou zakladatelky STOBu Ivy Málkové a se STOBem v podstatě vyrostla.

Vystudovala obor Kvalita a bezpečnost potravin na VŠCHT v Praze a absolvovala řadu výživových a psychologických kurzů.

Je spoluautorkou několika knih o výživě a zdravém hubnutí a pravidelně publikuje a vyjadřuje se k výživovému dění nejen na stránkách STOBu, ale i v médiích a dalších webových stránkách. Je spolutvůrkyní programu Sebekoučink a autorkou spousty receptů na STOBklubu. Od roku 2014 se věnuje i individuálnímu poradenství.


  >> Chci se na školení přihlásit <<


Pro koho je školení vhodné?

Pro všechny, kdo se zajímají o problematiku hubnutí a udržení si hmotnosti. Našich školení se nejčastěji účastní zájemci z řad lékařů, psychologů, nutričních terapeutů, poradců, cvičitelů a dalších odborníků majících vztah k této problematice.

Školení je určeno také pro naše budoucí kolegy. Máte-li chuť rozšířit tým odborníků společnosti STOB a používat naši osvědčenou metodiku, je třeba absolvovat tři třídenní školení – v psychologii, ve výživě a v metodice STOBu.

>> Kompletní informace a přihlášky na školení lektorů STOB najdete zde <<

Upozornění: Absolvováním pouze výživového školení se nestáváte automaticky lektorem společnosti STOB a nemůžete se tak prezentovat, tzn. používat logo nebo tvrzení, že jste vyškolení v metodice STOB. Naši lektoři musí absolvovat všechny tři vzdělávací bloky – v psychologii, výživě a v předání samotné metodiky.


Zvažovali jste někdy rozšířit si svoje znalosti a dovednosti právě v terapii obezity?

Neváhejte se přihlásit a něco nového se dozvědět.

Těšíme se na vás.

Výživa a aplikace výživových znalostí do praxe již skončil a nelze jej tedy objednat

Hodnocení uživatelů

Pro psaní recenzí se musíte přihlásit

helenavontorcikova
Super školení plné užitečných informací, výborná podpora od lektorů i týmu STOBu. Velice užitečné materiály a tipy. Moc děkuji a těším se na další setkání.

Super školení, nabité informacemi nejen odbornými, ale i praktickými. Všem velký dík.
janakubickova
Dobrý deň, Pre mňa prínosom, nové podnety a nápady ako vylešiť svoju prácu, dialóg s klientom. Možno dlhšiu prestávku medzi doobedím a poobedím. Stihla som len krátku prechádzku. Inak zmysluplne využité volno.
Ivana S.
Školení se mi velice líbilo a ještě jednou mockrát děkuji. Hlavně děkuji Lence za její profesionální přístup, neváhala bych její služby sama využít. Program sebekoučink je také super. Děkuji.
radkadrobna
Tleskám přednášejícím, perfektně připravené prezentace, mělo to šťávu. Díky moc za určitě náročnou přípravu a za předání cenných informací.
Milada S.
s touto částí kurzu jsem byla naprosto spokojená a načerpala jsem mnoho užitečných informací.

Objednat Výživa a aplikace výživových znalostí do praxe