5 výživových chyb, které děláme v práci

06.09.21 14:18

Sedíte v kuchyňce u stolu, jíte pomalu, klidně a vychutnáváte si vyvážené jídlo, které jste si doma připravili… Ideální, že? Pojďme ale udělat střih do reality běžného pracovního dne!

Intermittent fasting u hubnoucích klientů. Jaké potíže vidíme?

10.08.21 13:14

Otázka rozložení jídel během dne je při hubnutí samozřejmě zásadní a v naší praxi ji slyšíme velmi často. V souvislosti s trendem intermittent fasting její frekvence v poslední době narostla. Zahýbal trend IF výživovými doporučeními?

Jak si vybudovat pozitivnější vztah ke svému tělu?

19.07.21 16:06

Nespokojenost s vlastním tělem je mezi lidmi, kteří se snaží redukovat hmotnost, skutečně velmi častá. Jeden by řekl, že je to logické. Ale skutečně je?

3 rady, jak bezbolestně snížit konzumaci alkoholu při hubnutí

14.07.21 15:06

I v nabídce alkoholických nápojů si lze určitě vybrat vhodnější a méně energeticky vydatné varianty, v tomto článku se však především zaměřím na obecnější otázku, a to, jak konzumaci alkoholu při hubnutí snížit.

Jak zvládat při hubnutí vnější lákadla? Oslavy, dovolené a jiné výjimečné události si lze užít i bez přejedení

28.06.21 10:55

Tentokrát se zaměříme na zvládání výjimečných událostí spojených s jídlem, jako jsou oslavy, návštěvy, grilování či dovolené. Právě tyto události bývají na všemožná lákadla jako jsou dorty, obložené mísy, chipsy a další opravdu bohaté. Jak je zvládnout co

Jak zvládat při hubnutí vnější lákadla? Nebojte se jíst venku, ale nepodceňujte přípravu

21.06.21 12:31

V článku si představíme praktické tipy, jak vnější lákadla zvládat, pokud jíte často mimo domov.

Jak zvládat při hubnutí vnější lákadla? Uzpůsobte domácí prostředí a nakupujte najedení

14.06.21 10:30

Žijeme v prostředí, které je bohaté na lákavé vnější podněty. Ať už jsme doma, v práci či jen jdeme po ulici, narážíme až příliš často na všudypřítomné jídlo, lákavé reklamy, lahodné vůně či stále nové podniky nabízející jídlo z celého světa.

Letní drinky jsou kalorickou bombou – jak si je vychutnat a přitom nepřibrat?

07.06.21 13:27

V horkých letních dnech se rádi zchladíme a osvěžíme ledovým nápojem. A voda to většinou nebývá. Zejména míchané drinky nebo domácí limonády bývají nabité cukrem a kaloriemi. Jaké nápoje si můžeme bez obav dopřát a čím nahradit ty méně vhodné?

Jak kognitivně-behaviorální terapie pomáhá při redukci váhy?

24.05.21 14:20

Metodika zdravého hubnutí se STOBem, která se využívá ve skupinových kurzech, by se dala vyjádřit větou „hubnutí začíná a končí v hlavě“. Za vznikem metodiky proto nemůže stát nikdo jiný než psycholog, v případě STOBu psycholožka, PhDr. Iva Málková.

Proč je tak důležité se při hubnutí odměňovat (i za malé pokroky)?

11.05.21 15:08

Většina lidí se pouští do hubnutí s představou, že samotné dělání změn a váhové úbytky, pro ně budou dostatečnou odměnou a motivací. Tak to ale často není…

Setkání obezitologů z celé Evropy v Praze

Tento týden se sjíždí do Prahy tisíce odborníků z celé Evropy, aby se zamysleli nad tím, proč procento obézních stále narůstá a hledali řešení.

Nejbližší plánované akce


Pojďte si užít jediný kurz v Praze, který se bude konat ještě před Vánocemi a to v nádherných prostorách Contemporary v Národním domě na Vinohradech.


Hubněte ONLINE, ve skupině, a přesto z pohodlí domova! Za pomoci osvědčené metodiky.