Kristýna Tůmová

Specializace: NOVÉ KLIENTY PŘIJÍMÁM OD ZÁŘÍ 2024 / Individuální psychologické poradenství a diagnostika, psychoterapie, nutriční poradenství, nutriční psychologie, lektorka skupinových kurzů hubnutí

Motto: Starejte se o své tělo – je to jediné místo, kde můžete žít.

Hodnocení lektora:

Průměrné hodnocení: 0
Zatím nikdo nehodnotil.
Vzdělání a praxe:

Vzdělání:

 

University of New York in Prague, obor Psychology (Mgr.)

Pražská vysoká škola psychosociálních studií, obor Psychologie (Bc.)

 

Výcviky a kurzy:

 

Pětiletý výcvik v kognitivně-behaviorální terapii (Odyssea - Mezinárodní institut KBT, 2023 - nyní)

Rekvalifikační kurz poradce pro výživu (ATAC, spol., akreditace MŠMT)

Kurz transakční analýzy TA101 (Český institut transakční analýzy

Školení v kognitivně-behaviorálním přístupu k terapii obezity (STOB)

Sebezkušenostní část psychoterapeutického výcviku, dynamické zaměření (PVŠPS, 2013 – 2016)

Internetové poradenství (Modrá linka)

Další psychologické kurzy a semináře

O mně:

Již odmala jsem se ráda pohybovala mezi lidmi a pozorovala jejich vzájemnou interakci. Lidské chování a prožívání mě doslova fascinovalo, a tak moje cesta směřovala ke studiu psychologie. V průběhu studia jsem se zaměřovala na poruchy příjmu potravy a zdravý životní styl. Škola mi poskytla dostatek informací stran psychologie, ale pořád mi chyběl zásadní kousek do skládačky k holistickému přístupu ke zdravému životnímu stylu. Proto jsem si udělala rekvalifikační kurz poradce pro výživu, a tím se dostala k výživovému poradenství, ze kterého se stal můj další koníček. Myslím si, že výživa jde ruku v ruce s psychologií a nikdy by se neměla řešit odděleně. Když jsem nastoupila do výcviku KBT (kognitivně behaviorální terapie) a zajímala se o to, jak propojit psychologii s výživou, narazila jsem na PhDr. Ivu Málkovou a společnost STOB. Za pár měsíců jsem se v metodice STOB vyškolila a jsem ráda, že mohu být součástí jejich týmu lektorů.

 

V individuální praxi mě můžete najít na klinice MCP v Kartouzské ulici. Pracuji tak, že propojuji individuální psychologické poradenství s poradenstvím výživovým. Záleží jen na vás, s čím přijdete a na co se budete chtít zaměřit. Stran nutriční psychologie vám pomohu s hubnutím, nastavením cílů, problémy s emočním jedením, nastavením jídelníčku, pohybem, motivací, vnitřními a vnějšími spouštěči jedení, všímavým jedením, vztahem k vašemu tělu, zvládáním stresové zátěže a mnohým dalším. Pomohu vám s nastavením holistického přístupu ke zdravému životnímu stylu. Jako kognitivně behaviorální terapeut pracuji s myšlenkami, emocemi, tělesnými příznaky, chováním a jeho důsledky. Pomohu vám porozumět individuálním problémům a najít cestu, jak z nich ven. 

 

Pracuji pouze s klienty, kteří nemají žádné zdravotní potíže (např. diabetes, celiakii apod). V případě potřeby léčebné výživy, jež spadá do rukou nutričního terapeuta, se laskavě obraťte na některého z nutričních terapeutů nebo lékařů. Pracuji pouze s dospělou klientelou a pod pravidelnou odbornou supervizí. 


Máte zájem o konzultaci?

Hodnocení uživatelů

Pro psaní recenzí se musíte přihlásit

Nenalezeny žádné záznamy.

Nejbližší plánované akce


Připojte se na pravidelné lekce, vyzkoušíte si různé druhy cvičení a cvičit můžete úplně odkudkoliv.


Připravili jsme pro vás letní webináře. Přihlásit se můžete zde.


Hubněte ONLINE, ve skupině, a přesto z pohodlí domova! Za pomoci osvědčené metodiky.


Trápíte se dokola s hubnutím a přibíráním? Zkuste to tentokrát jinak. Přihlaste se do kurzu v Praze!