Nedržte diety, jednoduše se naučte správně stravovat - výživové školení nejen pro lektory STOBu


Průměrné hodnocení: 5
Hodnotil: 1 uživatel
Upřesnění místa:
Charvátův sál, III. interní kliniky VFN
U Nemocnice 1
Praha 2 120 00
Zobrazit na mapě

Termín: 21.11.2015 - 22.11.2015

Cena celého kurzu: 2900 Kč

Nedržte diety, jednoduše se naučte správně stravovat - výživové školení nejen pro lektory STOBu již skončil a nelze jej tedy objednat

Termíny kurzu

DenČasDatum
Sobota09:00 - 17:3021.11.2015


Nedržte diety, jednoduše se naučte správně stravovat

Výživové školení nejen pro lektory STOBu

Chcete si ujasnit, které potraviny mají být součástí vašeho každodenního jídelníčku a které raději pravidelně nekonzumovat? Znáte zásady a doporučení, kolik a čeho byste měli jíst? Chcete jednoduché rady, jak výživová doporučení aplikovat při každodenním fungování? 

Toto víkendové školení vzniklo především z důvodu nekonzistentních, nedostatečných a často dokonce i zavádějících informací z oblasti výživy, což je dáno z velké části přemírou informací, které se na nás valí ze všech stran. Dnes není problémem získat informace o výživě, potravinách nebo zdravém stravování, ale mnohem náročnější je orientovat se v nich a poznat, čemu věřit a co jsou pouze poplašná a reklamní sdělení.

Chci se zúčastnit semináře.


 Proč na školení vyrazit?

"Získáte pohled na výživu a stravování tak, jak to vidí STOB."

Školení povedou uznávání odborníci z oblasti výživy a potravin, kteří mají na tuto problematiku racionální náhled a poskytnou vám praktické a vědecky podložené informace. 

Cílem semináře je dát vám návod, jak si osvojit základní principy výživy, jak si sestavit jídelníček, tak aby vám vyhovoval a přitom byl nutričně vyvážený. Naučíte se orientovat ve velkém množství informací, vybírat ty pravdivé a nenechat se vyděsit poplašnými zprávami nebo zviklat pouze libými slogany prodejců. Dozvíte se, které potraviny by měly být součástí vyváženého jídelníčku, které je lepší konzumovat v malém množství a které raději nahradit vhodnější variantou.

Výživa, stravování jsou součást života každého z nás.

Jídlo je součástí života nás všech a navíc velkou měrou ovlivňuje i naše zdraví. Naučme se tedy správně jíst a hlavně nad jídlem a výživou přemýšlet. Zjistíte, že je to velmi jednoduché, že nemusíte mixovat kopřivy, kupovat drahé doplňky a pít všemožné koktejly.

Výživa nemusí být zas taková věda, jak se na první pohled může zdát a vše lze jednoduše aplikovat pomocí několika základních principů.

Toto víkendové školení si zaslouží vaši pozornost, protože vám dá rady a návody, jak si správně vybrat z ohromné nabídky potravin, které máme dnes a denně k dispozici.

Cílem STOBu je vzdělávat se a vzdělávat i vás. Právě toto školení splňuje náš přístup a je pro nás významnou součástí střípků skládačky naší vize.

Chci se zúčastnit semináře.


Pro koho je školení určené?

Školení je určené pro všechny, kteří mají chuť dozvědět se a naučit se, jak se správně stravovat. Zároveň je vhodné pro lektory STOBu, kteří mají pocit, že jim oblast výživy dělá stále problémy a necítí se v ní ještě dostatečně silní. Tento seminář je vhodným doplňkem také pro budoucí lektory, kteří mají zájem vyškolit se v metodice STOBu (Školení lektorů v kognitivně behaviorálním přístupu terapie obezity), ale kterým vzdělání v oblasti výživy chybí.

NOVINKA, školení získalo akreditaci ČAS (České asociace sester) a je možné  absolvováním tohoto školení získat 8 kreditů do vašich indexů. Uveďte prosím do poznámky k přihlášce, že tyto kredity sbíráte. 


Harmonogram víkendového školení

Sobota 21.11.2015

9:00 – 10:15   PhDr. Iva Málková/ Ing. Martin Pávek – Redukce váhy z pohledu STOBu

10:15 – 10:30 přestávka

10:30 – 12:30 Mgr. Tamara Starnovská – Jak si sestavit vyvážený jídelníček I

12:30 – 13:30 oběd

13:30 – 14:30 Mgr. Tamara Starnovská – Trendy ve výživě

14:30 – 15:30 PhDr. Karolína Hlavatá – Jednotlivé kategorie potravin a jejich význam ve výživě

15:30 – 16:00 přestávka

16:00 - 17:00 PhDr. Karolína Hlavatá – Jednotlivé kategorie potravin a jejich význam ve výživě

Neděle 22.11.2015

9:00 – 10:30 Mgr. Tamara Starnovská –  Jak si sestavit vyvážený jídelníček II

10:30 – 11:00 přestávka

11:00 - 12:00 Mgr. Tamara Starnovská – Praktické sestavení jídelníčku - modelové situace

12:00 – 13:00 oběd

13:00 - 14:30 Doc. Jiří Brát – Rizikové živiny

14:30 - 15:00 přestávka

15:00 – 16:30 Prof. Jana Dostálová - Jak nakupovat, jak se orientovat v údajích na obalech

Chci se zúčastnit semináře.

Hodnocení uživatelů

Pro psaní recenzí se musíte přihlásit

menhet@seznam.cz
Dozvěděla jsem se užitečné informace v ucelené podobě, chvílemi byla přednáška až příliš odborná, ale věřím, že většina účastníků to přivítala.

Nejbližší plánované akce


Z důvodu velkého zájmu o kurz v Praze jsme přidali ještě další živý kurz, který začíná již 20. 11.!