Nedržte diety, jednoduše se naučte správně stravovat - výživové školení nejen pro lektory STOBu
Termín: 21.11.2015 - 22.11.2015
Cena celého kurzu: 2900 Kč
Termíny kurzu
Den | Čas | Datum | |
---|---|---|---|
Sobota | 09:00 - 17:30 | 21.11.2015 |
Nedržte diety, jednoduše se naučte správně stravovat
Výživové školení nejen pro lektory STOBu
Chcete si ujasnit, které potraviny mají být součástí vašeho každodenního jídelníčku a které raději pravidelně nekonzumovat? Znáte zásady a doporučení, kolik a čeho byste měli jíst? Chcete jednoduché rady, jak výživová doporučení aplikovat při každodenním fungování?
Toto víkendové školení vzniklo především z důvodu nekonzistentních, nedostatečných a často dokonce i zavádějících informací z oblasti výživy, což je dáno z velké části přemírou informací, které se na nás valí ze všech stran. Dnes není problémem získat informace o výživě, potravinách nebo zdravém stravování, ale mnohem náročnější je orientovat se v nich a poznat, čemu věřit a co jsou pouze poplašná a reklamní sdělení.
Proč na školení vyrazit?
"Získáte pohled na výživu a stravování tak, jak to vidí STOB."
Školení povedou uznávání odborníci z oblasti výživy a potravin, kteří mají na tuto problematiku racionální náhled a poskytnou vám praktické a vědecky podložené informace.
Cílem semináře je dát vám návod, jak si osvojit základní principy výživy, jak si sestavit jídelníček, tak aby vám vyhovoval a přitom byl nutričně vyvážený. Naučíte se orientovat ve velkém množství informací, vybírat ty pravdivé a nenechat se vyděsit poplašnými zprávami nebo zviklat pouze libými slogany prodejců. Dozvíte se, které potraviny by měly být součástí vyváženého jídelníčku, které je lepší konzumovat v malém množství a které raději nahradit vhodnější variantou.
Výživa, stravování jsou součást života každého z nás.
Jídlo je součástí života nás všech a navíc velkou měrou ovlivňuje i naše zdraví. Naučme se tedy správně jíst a hlavně nad jídlem a výživou přemýšlet. Zjistíte, že je to velmi jednoduché, že nemusíte mixovat kopřivy, kupovat drahé doplňky a pít všemožné koktejly.
Výživa nemusí být zas taková věda, jak se na první pohled může zdát a vše lze jednoduše aplikovat pomocí několika základních principů.
Toto víkendové školení si zaslouží vaši pozornost, protože vám dá rady a návody, jak si správně vybrat z ohromné nabídky potravin, které máme dnes a denně k dispozici.
Cílem STOBu je vzdělávat se a vzdělávat i vás. Právě toto školení splňuje náš přístup a je pro nás významnou součástí střípků skládačky naší vize.
Pro koho je školení určené?
Školení je určené pro všechny, kteří mají chuť dozvědět se a naučit se, jak se správně stravovat. Zároveň je vhodné pro lektory STOBu, kteří mají pocit, že jim oblast výživy dělá stále problémy a necítí se v ní ještě dostatečně silní. Tento seminář je vhodným doplňkem také pro budoucí lektory, kteří mají zájem vyškolit se v metodice STOBu (Školení lektorů v kognitivně behaviorálním přístupu terapie obezity), ale kterým vzdělání v oblasti výživy chybí.
NOVINKA, školení získalo akreditaci ČAS (České asociace sester) a je možné absolvováním tohoto školení získat 8 kreditů do vašich indexů. Uveďte prosím do poznámky k přihlášce, že tyto kredity sbíráte.
Harmonogram víkendového školení
Sobota 21.11.2015
9:00 – 10:15 PhDr. Iva Málková/ Ing. Martin Pávek – Redukce váhy z pohledu STOBu
10:15 – 10:30 přestávka
10:30 – 12:30 Mgr. Tamara Starnovská – Jak si sestavit vyvážený jídelníček I
12:30 – 13:30 oběd
13:30 – 14:30 Mgr. Tamara Starnovská – Trendy ve výživě
14:30 – 15:30 PhDr. Karolína Hlavatá – Jednotlivé kategorie potravin a jejich význam ve výživě
15:30 – 16:00 přestávka
16:00 - 17:00 PhDr. Karolína Hlavatá – Jednotlivé kategorie potravin a jejich význam ve výživě
Neděle 22.11.2015
9:00 – 10:30 Mgr. Tamara Starnovská – Jak si sestavit vyvážený jídelníček II
10:30 – 11:00 přestávka
11:00 - 12:00 Mgr. Tamara Starnovská – Praktické sestavení jídelníčku - modelové situace
12:00 – 13:00 oběd
13:00 - 14:30 Doc. Jiří Brát – Rizikové živiny
14:30 - 15:00 přestávka
15:00 – 16:30 Prof. Jana Dostálová - Jak nakupovat, jak se orientovat v údajích na obalech