S jakými výživovými trendy se setkáme v roce 2022 (část 1.)

17.01.22 14:28

Středomořská dieta, DASH dieta či flexitariánství. Začtěte se do první části naší série o dietách, na které v roce 2022 pravděpodobně narazíte.

Přes infarkt se Jirka dostal k pohybu a zdraví

10.01.22 14:38

Jirka měl pohyb celý život rád, ale jeho intenzita a frekvence se s přibývajícím věkem rapidně snižovala. Nakonec se ustálila na 107 kg, což mělo nakonec dopad na Jirkovo zdraví.

3 věci, které vám pomohou zhubnout, o nichž se příliš nemluví

03.01.22 10:02

Méně jídla, více pohybu. To je základní pravidlo při hubnutí vycházející z faktu, že pokud máte větší výdej energie než její příjem, redukujete hmotnost. Opravdu to ale stačí?

Kolik energie má vánoční cukroví?

22.12.21 13:45

Často se stává, že cukroví sníme opravdu velké množství z toho důvodu, že nám každý jednotlivý kousek přijde zanedbatelný. Jenomže není. Koukněte na přehled vánočních dobrot a jejich energetických hodnot, který jsme pro vás připravili.

5 tipů od psychologů, jak zvládnout Vánoce bez nekontrolovatelného přibírání

05.12.21 14:04

Pro mnoho našich klientů je období svátků spojené s obavami z přibírání. A to je veliká škoda! Existuje totiž mnoho způsobů, jak si Vánoce užít se vším všudy, a přesto nebýt 1. ledna v šoku z váhového přírůstku.

Vánoční výživové tipy od STOBích odborníků

30.11.21 10:02

Jak svátky zvládají naše STOBí odbornice. Jsou vzorem zdravého životního stylu i o Vánocích? Prozradíme vám předem, že každá z lektorek má jiný přístup a jiné tradice. Přesto žádnou po svátcích netrápí kila navíc.

Trend „body positivity“ jako propagace obezity. Proč to tak úplně neplatí?

16.11.21 21:30

Body positivity je hnutí, které hlásá přijetí vlastního těla a respekt k jeho částem bez ohledu na tvar či velikost. Vzniklo jako reakce na ve společnosti upřednostňovaný ideál krásy a štíhlosti, kterému se dokáže reálně přiblížit jen malé procento žen.

Hanka zhubla v kurzu 12 kg a naučila se věnovat více sama sobě

01.11.21 14:08

Hubla jsem mnohokrát. Počítala jsem kalorie, omezovala různé složky potravy - tuky, sacharidy, zejména cukry. Na ketodietě jsem rychle a razantně zhubla, ale pak stejně rychle přibrala, vyjmenovává Hanka své zkušenosti s hubnutím.

10 stránek a profilů, na kterých získáte ověřené informace o výživě

20.10.21 12:15

V oblasti zdraví, výživy a hubnutí se mohou vyjadřovat pomocí svých stránek i profilů lidé, kteří na to nemají patřičné vzdělání. Často čerpají pouze ze svých zkušeností, nebo nekriticky opakují polopravdy a mýty jiných. Jak poznat profily a stránky, kter

Kefír, acidofilní mléko nebo jogurtový nápoj?

05.10.21 15:44

Kysané mléčné výrobky tvoří širokou paletu druhů mléčných výrobků, do kterých se při výrobě přidávají kysací mléčné kultury. Od druhu použité kultury se pak liší i vůně, chuť a textura samotného výrobku.

Setkání obezitologů z celé Evropy v Praze

Tento týden se sjíždí do Prahy tisíce odborníků z celé Evropy, aby se zamysleli nad tím, proč procento obézních stále narůstá a hledali řešení.

Nejbližší plánované akce


Pojďte si užít jediný kurz v Praze, který se bude konat ještě před Vánocemi a to v nádherných prostorách Contemporary v Národním domě na Vinohradech.


Hubněte ONLINE, ve skupině, a přesto z pohodlí domova! Za pomoci osvědčené metodiky.