Žijte zdravě kvůli svému zdraví, ne kvůli číslu na váze

V dnešní době je více než kdy jindy zřejmé, jak důležitá je péče o vlastní zdraví. A to možná ještě důležitější než číslo na váze.

Hubnutí po porodu II. část. S pohybem začínejte opatrně a snažte se zařadit i odpočinek

Zařazení cvičení po porodu může nejenom pomoci k redukci hmotnosti, ale také zpevní povolené břišní svaly, svaly dna pánevního a zpevní i svaly zádové. S cvičením však začínejte postupně.

Hubnutí po porodu. Během kojení dejte pozor na velké váhové úbytky a dbejte na kvalitu stravy

Pokud se po porodu rozhodnete hubnout, spíše než cestou překotných změn a zákazů, jděte cestou kvalitní a vyvážené stravy, rozumné a bezpečné fyzické aktivity a snahy o udržení psychické pohody.

Obezita a covid-19 – proč je to problém a jak se chránit?

Dnes již víme, že obezita je při onemocnění covid-19 přitěžujícím faktorem. Proč tomu tak je a jak se proti onemocnění chránit?

Veronika zhubla 54 kg v cizině. Po návratu ji nepoznali ani vlastní rodiče!

Během deseti let jsem vyzkoušela nespočet diet. Vydržela jsem maximálně tři týdny. Dnes vím, že jsem v podstatě hladověla a pak se přejídala“, popisuje svoji zkušenost osmadvacetiletá Veronika. Zlom nastal až v Anglii.

Jak od sebe rozeznat hlad a chuť?

Pokud by platilo, že člověk jí pouze tehdy, pociťuje-li fyzický hlad, mohli bychom z našich slovníků pravděpodobně vymazat slovo obezita. Bohužel je to často právě chuť, která řídí „naše kroky“ a my tak jíme mnohem více a mnohem častěji, než bychom měli.

 

Nejbližší plánované akce


Jediný letní online kurz! Hubněte s podporou odborníka, ve skupině a online odkudkoliv! Za pomoci osvědčené metodiky.


V tomto kurzu se navíc k teorii a psychologické podpoře přidává i možnost zdravého pohybu v krásných Letenských sadech v Praze.