Sacharidy versus tuky, co je horší?

Přidaný cukr stejně jako nasycené mastné kyseliny patří mezi rizikové živiny. Není proto potřeba diskutovat, co škodí více a co méně. Obě skupiny mají definovanou tolerovanou hodnotu příjmu, kterou je potřeba dodržovat.

Jste citliví na hodnotu GI právě vy?

Glykemický index není pro každého při redukci váhy tím nejdůležitějším činitelem, ale mnoha lidem může při redukci a udržení váhy pomoci. Chcete zjistit, zda mezi ně patříte právě vy?

Definice obezity

Obezita je definována jako zvýšené množství tukové tkáně. Velmi často je obezita mezi veřejnou populací chápána a subjektivně vnímána jako problém spíše estetický, než zdravotně významný, ale je nutné si uvědomit všechny závažné zdravotní důsledky.

Měření obezity

Nejvhodnějším způsobem hodnocení nadváhy a obezity je zjištění tělesného složení, tedy rozložení tuku a svalové hmoty v těle.

Zdravotní rizika a komplikace obezity

S výskytem obezity souvisí i řada dalších onemocnění. Vysoce rizikový z hlediska výskytu onemocnění je zejména tzv. androidní typ obezity související s hromaděním tukové tkáně především v oblasti břicha.

Obezita jako onemocnění ze stresu

Stres se u disponovaných jedinců může manifestovat v přejídání. Velice jednoduše řečeno, místo toho abyste svobodně a asertivně sdělila muži, že s ním nesouhlasíte, automaticky sáhnete po nějaké potravině, která vás uklidní.

 

Nejbližší plánované akce




Přijďte si zacvičit a ochutnat zdravé potraviny. Vstup zdarma :)


Pokračování úspěšné konference.